Двама души се удавиха за два дни

Двама души се удавиха за два дни

Двама души – мъж и жена се удавиха в Обзор и Поморие, съобщи полицията.
Първият инцидент е станал в района на плажната ивица пред хотелски комплекс „Мирамар“ в Обзор.
От морето вечерта в петък е извадена удавена жена. Установено е, че малко след 18.00 ч. в морето при червен флаг е влязла 43-годишна румънска туристка, отседнала в Обзор, която не успяла да излезе поради мъртвото течение и се удавила.
В събота, около 19.10 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че на източния плаж в Поморие е открит трупа на 46-годишен мъж от Свиленград, който влязъл да се къпе в морето на охраняем плаж извън работно време, като малко по-късно е открит удавен, вероятно вследствие на бурното море и мъртвото вълнение.
Телата и на двамата са откарани за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Образувани са досъдебно производство.
Заградена с мрежа е неохраняемата зона на плажа в кв. „Аспарухово“ във Варна заради инциденти с плажуващи, съобщи Емо Гуневски от Водноспасителната служба към БЧК – Варна, цитиран от „Фокус“. Гуневски посочи, че в периода от 2-ри до 8-ми август на този плаж са регистрирани 4 инцидента, един от които е тежък – с дете.
„Направихме сърдечен масаж, всичко необходимо и детето беше изписано от болницата в добро здраве. Затова обаче се наложи да заградим северната част на плажа, която е неохраняема, с цел да опазим живота и здравето на хората. Не мисля, че по някакъв начин нарушаваме правата им, а единственото което се опитваме да направим, е да предотвратим инциденти“, каза още специалистът.
Емо Гуневски добави, че в последните седмици морето е много бурно и има мъртво вълнение. Въпреки това, спасителите търсят по-спокойни места, в които летовниците все пак да успеят да се изкъпят в морето.
Експертът допълни, че като цяло хората се съобразяват с червения флаг и указанията на спасителите, но въпреки това има и такива, с които се налага да се влиза в конфликт заради нежеланието им да се съобразяват с обстановката на плажа./Вести БГ

Още по темата