Как да се предпазите от кражба на автомобила си?

Как да се предпазите от кражба на автомобила си?


Случвало ли ви се е да си паркирате колата и след известно време да я няма? В повечето случи това означава, че е била вдигната от паяк, но и че може да е открадната, което е далеч по-неприятно. На всеки може да се случи, затова е хубаво да знаете как да се предпазите от кражба.

За съжаление фабричната аларма отдавна вече не е сред надеждните средства за предпазване на вашия автомобил. В наши дни всеки опитен крадец, а дори и не толкова опитен, може с едно простичко движение да изключи алармата. А и дори да не го направи, едва ли на някой му прави впечатление, че нечия аларма издава звук. Така че ще трябва да използвате и алтернативни методи, с които да откажете съвременните „автоджамбази“.

Един от най-сигурните начини за  тази цел е да използвате услугите на платен паркинг или да прибирате автомобила си в гараж с допълнително инсталирани СОТ системи.  Тази услуга, в зависимост от локацията, може да се окаже доста скъпа, затова бихте могли да инсталите някои допълнения, които ще затруднят крадците.

Поставянето на GPS устройство е препоръчително, защото колата ви може да бъде теглена с въже или направо вдигната. Благодарение на него ще знаете винаги нейната локация. При поставянето му изберете място, което е трудно достъпно и незабележимо.

Друг евтин начин са така наречените „бастуни“. Сложете ги на педалите си и ги махайте, когато се качвате.  Досадно е да го правите всеки път, но пък методът със сигурност би отказал доста от днешните автокрадци.

Сред най-ефикасните и интересни методи за предпазване от кражба е поставянето на ключе. То представлява малко бутонче, което трябва да натиснете, преди да запалите. Според много специалисти този метод дава най-голяма защита от кражба на автомобила.

Все повече шофьори се ориентират към поставянето на централно заключване или закупуват автомобили с вече инсталирано такова. Причината не е случайна. Освен, че при катастрофа се отключва колата, след като са се активирали въздушните възглавници, то дава огромна сигурност и от кражби. Централното заключване е съвместимо и с горепосочените методи. С него автоматично можете да заключите вратата на шофьора, пасажерите, както и багажника. Отключването на такива автомобили е доста по-трудоемко, което от своя страна отказва голям брой автоджамбази.

Ако търсите наистина професионално отношение и бързо поставяне на централно заключване на всички видове превозни средства, обърнете се към автоключарите от фирма Шерлок Груп България. 




Още по темата