Вицепрезидентът с коментар в Калофер за изборите и служебния кабинет

Вицепрезидентът с коментар в Калофер за изборите и служебния кабинет

Подготовката за изборите е преди всичко работа на служебния кабинет. Доволна съм от това, което чета и гледам, както всичко вие, както цялото българско общество – една много амбициозна Централна избирателна комисия, която прави своите пилотни проекти, за да видим как ще стане точно машинното гласуване, изпипването на всяка една наредба. Това е обнадеждаващо. Аз само след броени дни политическите сили ще започнат своите предизборни кампании. Това коментира в отговор на журналистически въпроси вицепрезидентът Илияна Йотова в Калофер.
Като човек, произлязъл от политическа партия, чиято биография е свързана с една политическа партия, се надявам този път кампанията да бъде с по-малко ограничителни мерки, надявам се повече показване на програми, на идеи, повече спорове, в тази посока, за да можем да направи най-точния избор като общество. И най -вече да имаме стабилно управление след 11 юли, горещо го желая и го пожелавам на всички, които ще участват в тези предстоящите избори. Повече разум, по-малко емоции, защото България трябва да решава много важни въпроси през следващите две години. А както всички добре знаем ситуацията не е особено розова, коментира политическата ситуация в страната Йотова.Преди малко казах на паметника на Ботев, че най-ценното е да бъдем свободни вътре в себе си, когато човек е свободен няма страни и тирани, които да могат да го сломят. Ако сме толкова силни, че да избираме свободно, не само партийните личности и политическите формации, но и техните идеи, това ще бъде добър знак за нас като общество и обещава бъдеще за България, смята вицепрезидентът.
Всяко едно правителство, всеки кабинет има своите сто дни. Служебният кабинет няма своите 100 дни. И затова то е под лупата на българското обществото, на българските политици. Всяка една грешка може да се отрази и на предстоящата кампания, и на резултатите от самите избори. Така, че аз искрено им пожелавам да продължават така смело и вярвам, че ще успеят, каза Илияна Йотова.
Вицепрезидентът посети Калофер по повод 145 години от гибелта на Христо Ботев.

Още по темата