Твърденията на Божков са манипулативни и целят дискредитация, подчерта Горанов

Твърденията на Божков са манипулативни и целят дискредитация, подчерта Горанов


„Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам в моя кабинет един от най-богатите и известни хора от Прехода?“. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира обвиненията на укриващия се в ОАЕ бизнесмен. Преди 2 дни Божков обвини Горанов в корупция и рекет.

Чрез поредна публикация във Фейсбук хазартният бос, който е с повдигнати у нас обвинения за данъчни измами и други криминални деяния, разказа, че е бил принуждаван да предаде лотарийния си бизнес безвъзмездно на посочен от финансовия министър субект.

“Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни огромни торби с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща“, каза финансист №1 пред журналисти след инспекция на новата линия на метрото и продължи – „Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата.“

По думите на Горанов единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета “Борисов” е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

По същото време Божков отново се включи във Фейсбук, този път с видеообръщение. Бизнесменът предупреждава, че в понеделник ще зададе въпрос, на който вярва, че управлението ще отговори.

След като в петък в публично в различни медии се закле, че не е взимал пари от Васил Божков, премиерът Бойко Борисов заяви днес, че Владислав Горанов трябва да отговаря за себе си.

„Дали вярвам на Горанов? Нямам съмнения“, ядосано отговори Борисов на репортерски въпроси.

Той подчерта, че министърът е осигурил 15 млн. лв. за детските градини и още толкова съфинансиране за метрото.

След това настоя репортерите да не го питат всеки ден едно и също заради думите на човек с 18 обвинения и увери, че ще отговаря след като съдебните органи си свършат работата.

Още по темата