„Колко взе от Сорос, Цецо?“

„Колко взе от Сорос, Цецо?“


Сн. бТВ

Тази нощ вандали са облепили с плакати фасадата на централата на ПП „Републиканци за България“. На транспарантите се призовава за излизане на страната ни от НАТО и ЕС и се пита „Колко взе от Сорос, Цецо“, предаде бТВ. 

От партията на Цветан Цветанов определят акта като атака срещу ценностите им. „Срещу последователната евроатлантическа позиция на партията и усилията ни за ограничаването на руското влияние в България. Случайно или не, вандалската проява е извършена само няколко дни след протеста ни пред руското посолство, където изразихме подкрепата си за опозиционера Алексей Навални и отправихме призив за неговото освобождаване“, допълват още от партията.

„Републиканци за България“ добавят, че ще продължат да отстояват евроатлантическите ценности у нас и да се противопоставят на неизгодните руски енергийни проекти.

„Този срамен акт има отношение и към свободата на словото. Ние сме демократична партия, която уважава правото на всеки да изкаже своята политическа позиция. Защитаваме свободата на словото и сме убедени, че тя е сред основните ценности на евроатлантическото пространство, към което принадлежим. Зачитаме правото на различно мнение, но настояваме то да бъде изразявано по подходящ начин – не по тъмна доба и анонимно, а публично в открит и честен дебат“, пише в позицията на партията. 

От политическата сила посочват, че вече сезирали компетентните органи и очакват скоро да бъдат разкрити извършителите.

Още по темата