Наблюдатели на ОССЕ посетиха Областна администрация

Наблюдатели на ОССЕ посетиха Областна администрация

Вчера в Областна администрация на област Пловдив се състоя среща с наблюдатели от Мисията за наблюдение на избори в Република България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.
Сузане Нимайер и Родолф Оберл бяха приети от областния управител Ангел Стоев. След това главният секретар Георги Янев запозна наблюдателите с всички основни мероприятия, предприети от областната управа, за произвеждане на честни и прозрачни избори на 11 юли.
Той акцентира на проведените срещи с пълните състави на РИК 16 и РИК 17, с кметовете на общините от областта, със секретарите на общините, с ръководството на ОД на МВР и началниците на Районни полицейски управления, ръководството на Районна дирекция и началниците на районни служби на „Пожарна безопасност и защита на населението“, с ръководителите на държавни ведомства и фирми.
„В пряка комуникация сме с всички институции, отговарящи за предстоящите избори. Работим за своевременно осигуряване нуждите на 16 и 17 РИК във връзка с организационно-техническата подготовка на изборния процес. Нашата основна задача е да осигурим прозрачен и честен вот“ – заяви Янев.

Още по темата