Борисов издигна за правосъден министър заместничката на Данаил Кирилов

Борисов издигна за правосъден министър заместничката на Данаил Кирилов

Премиерът Бойко Борисов предложи на парламента да освободи правосъдния министър Данаил Кирилов и да избере за негов приемник досегашната му заместничка Десислава Ахладова-Атанасова.
Проекторешението за персонални промени в кабинета е внесено в деловодството на парламента на финала на работното време – в 17.16.
Очаква се рокадата в правосъдното министерство да бъде гласувана още утре от депутатите.
Ахладова е бивш съдия. В политиката тя влезе, докато беше председател на Административния съд в Перник. Преди това години наред е била началник на Районния съд в миньорския град.
Като зам.-министър досега отговаряше за дирекциите “Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др. В министерството Ахладова влезе с екипа на Цецка Цачева и беше неин заместник, а след това остана зам.-министър и при Данаил Кирилов.
Данаил Кирилов пък хвърли оставка два дни след депозирането на проекта за нова Конституция, който беше остро разкритикуван от протестиращи, от конституционалисти, от политически партии и опозицията в Народното събрание./Dariknews.bg

Още по темата