Христо Иванов: Спецправосъдието се оказа сляпо за Делян

Христо Иванов: Спецправосъдието се оказа сляпо за Делян


Специализираното правосъдие се оказа сляпо за Делян Пеевски“, заяви лидерът и съосновател на „Демократична България“ Христо Иванов пред Би Ти Ви.

„Спецправосъдието се оказа сляпо за него, за чекмеджетата, за официалната вила, това е огромният проблем. Едни хора с бизнес биват подлагани на диспропорционална репресия, а за други политически фактори правосъдието се оказа абсолютно сляпа“, смята Иванов.

Според него закриването на специализирания съд е част от по-цялостна съдебна реформа. „Времето не ни стигна, но това е и добре, защото ще ни позволи да проведем повече дискусии. Вярвам, че този диалог ще продължи и в следващия парламент“, каза той.

Лидерът на „Демократична България“ коментира и изявлението на служебния икономически министър, че Българската банка за развитие е давала големи суми пари на свързани фирми, Иванов каза, че големият проблем е в липсата на реакция от институциите.

„Не виждам адекватни реакции и се надявам служебното правителство да осветли ситуацията с тези кредити във ББР“, каза Иванов.

„Проблемът е в усмивката на Ахмед Доган. ББР е създадена да подпомага стартиращи бизнеси. Когато „Булгартабак“ получава финансиране от ББР, това не е нито малко, нито средно, нито иновативно предприятие, нито отговаря на критериите. И тук виждаме едно отклоняване от целта на банката. И възниква въпроса – това поредната усмивка на Доган ли е?“, казва Христо Иванов.

Още по темата