Кабинетът смени и всички областни управители

Кабинетът смени и всички областни управители


Всички областни управители са освободени с решение на кабинета. Това обяви след заседание на Министерския съвет говорителят на служебното правителство Антон Кутев. 

Вече са назначени нови областни управители. А указанието към тях е да гарантират честния вот на предстоящите парламентарни избори. Те ще трябва да намалят възможностите за купен и корпоративен вот, уточни Кутев.

Четири области временно ще се ръководят от заместник-областните управители.

Предстои среща на премиера Стефан Янев с новите областни управители през следващите дни. Тогава се очаква и да стане ясно как точно ще бъдат ангажирани по линия на честността на вота.

По повод ръководителите на спецслужбите в отпуск, говорителят на кабинета посочи, че в сряда те са дошли на среща с премиера в Министерския съвет, но той е бил зает и не се е видял с тях. „Още от началото премиерът работи с техните заместници“, каза Кутев. И определи ситуацията около отпуските им като „драматургия“. Той не коментира дали вече е взето решение за освобождаването на началниците.

В понеделник беше съобщено, че председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително, а председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.

 

Още по темата