Трагедията в Карлово: Мъжът, който скочи от ковид отделението, е известен планински спасител

Трагедията в Карлово: Мъжът, който скочи от ковид отделението, е известен планински спасител

Мъжът, който днес сложи край на живота си, като скочи от третия етаж на карловската болница, е Петър Манолов. Той е дългогодишен планински спасител от Планинската служба на Централна Южна Стара планина и е работил в районите на Карлово, Калофер и Сопот.
Както ПБ Новинар съобщи, днес 53-годишният Манолов не остави предсмъртно писмо и взе фаталното решение, като скочи от ковид отделението на здравното заведение. Всички са учудени защо, бил як, здрав мъж. Вчера негови познати са коментирали, че ковида сериозно го е повалил, защото го карал тежко. Вероятно се е подобрил, защото утре е трябвало да бъде изписан за домашно лечение. Така, че причината за решението за самоубийството тъне в загадки.
Петър Манолов е несемеен. Брат му е полицай в Пловдив. Ужасени очевидци са станали свидетели как тялото е тупнало на земята. Веднага лекарите са се притекли на помощ, но въпреки борбата, планинският служител е имал несъвместими с живота травми.
Разследващи съобщиха за БЛИЦ, че се работи и по друга версия, която едва ли ще се потвърди. Има вероятност Манолов да е паднал от терасата, но това едва ли е така, защото под мястото, където се е намирал, е козирката на родилното отделение, а той се е изместил в страни на много по-малко пространство и при скока е паднал директно на земята.
Познати и приятели в Карлово и региона са в скръб. „Как можа да си отиде този благороден човек, който рискуваше живота си, за да спасява чужди животи“, скърбят те.
ПБ Новинар изказва съболезнования на почерненото семейство!

Още по темата