Слави Трифонов обяви дали ще участва в следващия парламент

Слави Трифонов обяви дали ще участва в следващия парламент

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви дали ще участва в следващия парламент.
„Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето“, написа Трифонов в профила си във Фейсбук.
„Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно. В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно“, посочва лидерът на „Има такъв народ“ в публикацията.
По думите му партията е била създадена да служи като платформа, на която „да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва“./Dariknews.bg

Още по темата