Мангъров каза защо намаляват случаите на COVID-19

Мангъров каза защо намаляват случаите на COVID-19

Винаги съм казвал, че от този щаб (Националния оперативен щаб) няма нужда и че всички тези неща, които щабът говореше, бяха ненужни и създаваха само паника и страх. Спокойно можеше да ги няма… Ние не сме се скъсали да се ваксинираме, но въпреки това случаите намаляват… За да се получава това намаляване на случаите, това косвено, защото ние не си дадохме и не си даваме труда да установим – една значителна част от населението явно се е срещнала с вируса, заяви доц. Атанас Мангъров в ефира на „Здравей, България„.
По повод на скандала с неправомерни трансплантации в болница „Лозенец“ той коментира следното:
„Не съм запознат с детайлите по случая в болница „Лозенец“, защото до преди няколко дни нямаше никаква информация. Проф. Любомир Спасов ми е бил студент и се познавам с него… Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна болница и обратното – мечтата на всеки шеф на частна болница е да има всички облаги на шеф на държана, но да е частник. Какво е станало точно, аз не мога да коментирам, това са неща, които трябва да се уточнят. Но с тези търговки дружества, в които са превърнати нашите болници, се създава възможност този, който е начело на едно такова търговско дружество, независимо, че има надзорен съвет – този надзорен съвет си получава заплатите от тези, които надзирава… Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат“, заяви Мангъров.
Мангъров направи коментар и относно новината, че няма да присъства в листите на АБВ.
„Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Тогава влязох в листите на АБВ, защото ме поканиха. Споделяхме сходни виждания“, заяви той./Вести.БГ

Още по темата