Съдът в Карлово безмилостен: Наркобосовете остават за постоянно в зандана

Съдът в Карлово безмилостен: Наркобосовете остават за постоянно в зандана

Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иван Минков 46 г  и Стоян Стоянов – Вампира  39 г.. Срещу тях е повдигнато – за това, че на 30 март 2021 г. са отглеждали растения от рода на конопа – канабис.
За Иван Минков   обвинението е, че отглеждал  675 растения канабис в бившия мебелен завод „Богдан мебел“в Клисура, а за Вампира  – 47 растения канабис в къщата си  в с. Звъничево. Двете нарколаборатории са разкрити от служители на ОД на МВР – Пловдив – РУ – Карлово, като действията по разследването са съгласувани с Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово.
Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от двамата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от двамата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е насрочено открито заседание на 08.04.2021 г. в 15:30 часа.
ПБ Новинар припомня , че ИВан Минков  е син на известния карловски бизнесмен Минко Минков , а Стоян Вампира е криминален бос от Пазарджишко,  многократно осъждан за наркотици. Двете нарколаборатории са били свързани помежду си.
 

Още по темата