Борисов с призовка от Бойко Рашков, разпитват го в четвъртък

Борисов с призовка от Бойко Рашков, разпитват го в четвъртък

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това заяви самият Борисов, който се появи неочаквано на брифинг на ГЕРБ.
„Призовава ме да се явя в четвъртък на разпит като победител в моя район. За снемане на сведения. В призовката пише – да носи лична карта“, каза Борисов, носейки призовката в ръка.
„Исках да се включа само това да кажа, защото питате къде е Рашков. Ето, тук е, писал е призовки сладурът“, допълни Борисов.
„Сигурно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки и кога ще се откажа. Отново ГЕРБ е костицата в гърлото, не могат да сложат Слави първи. Надявам се да си изляза жив, пък другото не знам“, каза Борисов.
На въпрос на БГНЕС дали предложеният кабинет от Слави Трифонов прилича на Тройната коалиция, Борисов отговори: „Толкова съм им сърбал попарата. Казах им, че поне 10 г. мога да управлявам сам и така стана. А те направиха така, че да нямат един общински съветник в София”.
Ако искаха да внесат спокойствие трябваше премиер да е Сакскобургготски, той говори най-много езици. Него го уважавам и обичам много. Той можеше, направи много за ЕС и за НАТО. Ако искаха да успокоят държавата по-добре да бяха сложили царя, поне на него не могат да му влияят, каза Борисов. Основната им цел е да създават хаос, защото в хаоса се краде лесно. При нас имаше отговорност. Връщането на НДСВ от задния вход, т.е. през Трифонов ще им дойде в повече на хората, подчерта Борисов.
Юристите настояват да атакуваме изборния резултат. Касиране на изборите, нови избори, нов хаос народът няма да го издържи. Няма пари, ще се вдигне коронавирусът, няма ваксини, защото са ги унищожили. Затова им казвам – направете коалиция. Последно моята партия трябва да питате дали ще подкрепя тяхната коалиция. Ние един месец с патриотите правихме договор и се разбрахме за пенсиите и други политики. Бързите избори са история. Те не са нито честни, нито бързи, нито са изкоренили корпоративния вот. Лъснаха лъжите на Радев, каза още Борисов.
Щом 70% от народа не е гласувал, значи го е страх. Сега ще уплашат още повече хора. Честито на българите за това, което си причиняваме сами, добави той./Вестник Монитор

Още по темата