ГЕРБ отива на изборите в коалиция

ГЕРБ отива на изборите в коалиция

Изненада в последния ден за подаване на документи в ЦИК за участие в изборите през април. ГЕРБ обявиха, че ще се явят на изборите в коалиция със СДС.
Подадохме днес документи за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори като коалиция ГЕРБ – СДС. Това обяви пред журналисти Цветомир Паунов, административен секретар на ПП ГЕРБ.
Паунов уточни, че в рамките на три дни са били събрани над 52 хиляди подписа, в ЦИК са били подадени 9999. Документите за регистрацията на коалицията бяха внесени от д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ ГЕРБ, Цветомир Паунов – административен секретар на ПП ГЕРБ, Георг Георгиев, член на ПП ГЕРБ и председателят на СДС Румен Христов.
„Заедно с нашите партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети във всички сектори, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея“, заяви Дариткова.
Тя уточни, че основното предизвикателство за тези избори е провеждането им в епидемична обстановка. Дариткова коментира, че вече е готов медицинският протокол за изборите и въведените противоепидемични мерки ще гарантират здравната сигурност. „Нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият парламент“, каза тя.
Тя подчерта, че председателят на партията – премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа.
Относно състоянието на структурите на ПП ГЕРБ по места, Цветомир Паунов заяви, че те са в изключително добра кондиция и са амбицирани да покажат много добър резултат. „Всичко това дава увереност, че коалицията между най-голямата политическа партия и най-старата дясна партия – след демократичните промени в България, ще бъде успешна и тя ще бъде за доброто управление на страната“, коментира той.
Лидерът на СДС Румен Христов бе категоричен, че целта на тези избори е да обедини десният вот. Христов и Паунов декларираха, че техен основен опонент пред коалицията е БСП.
Относно организацията на изборния процес в чужбина, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев уточни, че вече 66 държави са дали позволение за организацията на изборите.
„МВнР работи за това максимален брой наши сънародници в други държави да имат достъп до изборния процес“, коментира той и увери, че изборният процес в чужбина се организира по възможно най-добрият начин./Dariknews.bg

Още по темата