Почетен знак и аплодисменти за откривателя на хисарски таланти Иван Димов/ВИДЕО/

Почетен знак и аплодисменти за откривателя на хисарски таланти Иван Димов/ВИДЕО/

Кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева и председателят на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов връчиха почетния знак на общината на музикалния педадог Иван Димов. Това е случи на сесията вчера, която по решениена шефа на местния парламент се проведе в една от залите на хотел „Хисар“ заради ковид обстановката и поради факта, че там има възможност да се спазва отстояние от метър и половина.
„Благодаря Ви за всичко, което правите за децата ни, за търпението, за голямото сърце, ако го нямаше учителят, който да открие талантите, днес те нямаше да пеят, благодаря Ви от името на цялата общественост“, се обърна към Димов кметът.
„Г-н Димов напълно заслужава това отличие и нашите аплодисменти. Той е човекът, който дълги години открива и обучава талантливите деца – славеите на община Хисаря. Благодарим му от сърце за стотиците пъти, в които ни е правил горди и съпричастни с победите, купите, медалите и грамотите, с които децата ни се връщат от международни и национални конкурси“, каза пък председателят на ОбС инж. Павлов.
„Благодаря за признанието, ще продължавам да давам всичко от себе си в името на децата, надявам се Хисар да продължава да се развива все така“, каза Иван Димов.
На вчерашното заседание ОбС Хисаря гласува още обявяване за частна общинска собственост на баня „Банче“ в кв. Миромир и актуализация на Годишната програма на община Хисаря за управление и разпореждане с общинска собственостг за 2020 г.
Старейшините решиха да бъде отпусната парична помощ на двама социално слаби граждани на общината, както и на още две талантливи деца да бъдат дадени стипендии в размер на една минимална работна заплата.

Още по темата