ВМЗ с великденски премии, започва ваксинацията в завода

ВМЗ с великденски премии, започва ваксинацията в завода

Желаещите от във ВМЗ – Сопот ще бъдат имунизирани на място, с ваксина по техен избор, като РЗИ ще съдейства за организацията. Това съобщи председателят на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Тя посети предприятието по покана на ръководството и синдикатите. Заедно с нея беше и главният секретар на РЗИ-Пловдив, д-р Сийка Димчева, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на ОбС Диньо Тодоров.
„ Разбрахме се с ръководството на ВМЗ – Сопот, че започва изготвяне на график с желаещите. Хората ще бъдат разпределени по групи, като всеки ще посочи с каква ваксина иска – „.Астра Зенека“ или от двата други вида РНК ваксини“, съобщи Каназирева. Тя обясни, че е разговаряла със здравния министър – проф. Костадин Ангелов, във връзка с предприятието и той е заявил, че ще бъдат осигурени ваксините.
„Включително на 15 април, очакваме 4-та ваксина в България. Процесът на ваксинация ще стартира веднага, след като РЗИ, заедно с ръководството са готови със списъците. Така че от ВМЗ – Сопот да имат спокойствието и сигурността, че ще бъдат ваксинирани и да работят без притеснения“, каза Каназирева.
От своя страна д-р Димчева допълни, че РЗИ ще подпомогне организацията с мобилни екипи както и ще осигури информационни материали за всеки вид ваксина.
Изпълнителният директор на ВМЗ – Сопот инж. Иван Гецов благодари за съдействието на Каназирева и обясни, че решението е много добро за комбината, тъй като щади производствения процес. Не се налага хората да ходят в медицински заведения, а всичко ще се извърши на място. По думите му успокоение за хората носи и новината, че ще имат избор за ваксина.
Пред синдикатите и ръководството на завода Каназирева съобщи още една добра новина – че работещите в завода ще получат великденски премии. Това е станало ясно след проведения вчера разговор с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и след множество запитвания от страна на работещи дали ще получат допълнително възнаграждение в тази криза.
„В това тежко време трябва да се запази принципът на справедливост и всеки един човек да бъде подпомогнат. Благодаря на управлението на ВМЗ – Сопот за това решение“, допълни Каназирева и обясни, че предприятието има пълната подкрепа от държавата в лицето на Министерство на икономиката, включително и от страна на Областна администрация.
„ Прави се всичко възможно, за да се подпомогне дейността на ВМЗ и то не само на местно и национално ниво, но и на международно. Специално внимание се обръща на търговските отношения на ВМЗ с нейните международни клиенти, чрез посредничеството на фирма “Кинтекс” ЕАД и на българските търговски аташета по държави. Това дава на ВМЗ бърз и на високо ниво контакт с потенциални клиенти на дружеството. Чрез структурите на “Държавна консолидационна компания” ЕАД пък осигурява гъвкаво и ефективно управление на “ВМЗ” ЕАД и възможност за вземане на временни и адекватни решения, коментира Каназирева.
Инж. Гецов поясни, че през изминалата година предприятието е повишило ефективността на производството си и се е увеличила печалбата.
Кметът на Карлово посочи, че ВМЗ е структуроопределящо предприятие за региона и също благодари за съдействието в решаването на проблемите и ангажираността на здравните власти в случая.
Каназирева обясни, че съвсем скоро ще бъде решен и проблема с остарелия водопровод при помпена станция „Московец“ , проблем който касае и ВМЗ .
„Имаме уверението от В и К, че още следващата седмица ще започне подмяната на близо километър и половина от водопровода , като ще се направи всичко възможно ремонтът да приключи до летните месеци. И общините, и заводът имат подкрепата ни, така че ще се радвам наистина всичко да се случи навременно и в полза на хората тук, заключи Каназирева.

Още по темата