Среща на екоминистъра с Борисов „ликвидира“ водната криза

Среща на екоминистъра с Борисов „ликвидира“ водната криза

Само часове, след като предупреди депутатите, че се задава страшна водна криза догодина, министърът на околната среда и водите Емил Димитров се отрече от твърдениятаси. Угрозата от водна криза изчезна след срещата му с премиера Бойко Бойко Борисов.
„Водна криза няма да има“, заяви министър Димитров пред Борисов.
Той докладва на премиера ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава.

„Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година“, обясни министърът на околната среда и водите.
„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има.
По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци. Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.
В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов, че желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си./ Dariknews.bg

Още по темата