Община Садово с пълен пакет социални услуги и приоритетна грижа за болните и уязвимите/ВИДЕО/

Община Садово с пълен пакет социални услуги и приоритетна грижа за болните и уязвимите/ВИДЕО/

 
В интервю за ПБ Новинар представителят на община Садово Светлана Атанасова говори за социалните услуги, които съществуват на територията на град Садово и околните населени места. Център за настаняване от семеен тип, Център за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция са социалните институции, които са от огромна полза за жителите на община Садово.
Светлана Атанасова коментира и новите социални услуги, които са налични на територията на община Садово – Топъл обяд, обществена трапезария. “За изминалата година по 170 души в двете отделни услуги сме успели да и грижим”, допълни Атанасова. Предстои от тази година тази социална услуга да обхване много повече потребители.
“За хората, които са болни, самотни и не могат да излязат от домовете си предоставяме почасови мобилни услуги. В община Садово имаме 50 възрастни, за които се полагат грижи. Имаме и медицинска сестра, която оказва подкрепа на тези лица – мери кръвно, консултират се с нея. Имаме и разносвачи, които доставят храната на възрастните хора”, каза Светла Атанасова.
“Работата в различните институции не е преустановена въпреки пандемията, защото голяма част от потребителите са наистина уязвими лица”, каза за финал общинският представител.
Още вижте във видеото на ПБ Новинар…

Още по темата