Борисов изброи свършеното от ГЕРБ и предупреди: Служебният кабинет ще се ръководи пряко от Радев

Борисов изброи свършеното от ГЕРБ и предупреди: Служебният кабинет ще се ръководи пряко от Радев

Имаме възможност да видим дали тези промени са за добро. Целта на едно политическо състезание е да управляваш, а не да свалиш някого от власт или да си опозиция. Сериозните партии искат да управляват. Най-естественото и единствено правилно е лидерът на партията да стане премиер. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното събрание на партията, на което бяха предприети промени в ръководството ѝ.
,,Предложих Дани Митов за министър-председател, защото съм три мандата премиер. Това е смисълът – да покажем, че в ГЕРБ има и дурги хора, които могат да се справят. Но новият политически лидер – депутатът Трифонов, вчера се е заял с мен, че съм казал, че изборите ще струват 150 млн. лева. Добре, нека са 120-130 милиона. Но при всички случаи ще са над 100 млн. лева. И сега още ще се похарчат, много. Упрекът ми към тях не е бил за друго нещо, демокрацията е скъпо нещо“, каза Борисов по адрес на вчерашната публикация на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.
След това Борисов припомни свършеното от ГЕРБ през годините
На първо място – справяне с миграционната криза. Не допуснахме България да бъде залята с нелегални мигранти както в цяла Европа, не допуснахме българите да пострадат. Не допуснахме по време на финансовата криза да пострадат нашите банки и финансови институции. Не допуснахме тоталния локдаун както стана в цяла Европа по време на пандемията. Преценихме, че ще се движим по ръба на риска, за да запазим психическото здраве и да оставим икономиката ни да функционира и заради това сега тя е на плюс. Разбира се, няма как да пропусна и влизането ни в чакалнята на Еврозоната. Ще бъде груба грешка, ако следващото правителство намали темпото и накрая влезе само Хърватия, коментира той.
,,Увеличихме доходите на учители, полицаи, пожарникари, хората на първа линия… и никой не ни попита откъде намираме парите. Мащабно строителство… всеки вика, че е много хубаво, ама защо не са го направили другите, като е толкова хубаво?! Има цяло поколение, което не помни другите. Ако бяхме продължили, сега машините щяхме да ги прехвърлим от Младост на Борис и да затворим целия ринг“, допълни Бойко Борисов.
,,Хората виждат това, което сме направили и искат от нас да надградим. Искат да има повече дигиталност, повече култура, повече прозрачност, повече спортни събития“, посочи лидерът на ГЕРБ.
Борисов не пропусна да открои и Европейското председателство на България през 2018 г.
,,Бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера, като ми се обади Меркел… Нашето председателство на България – всички считат, че е било от най-добрите и единственото, на което в София дойдоха всички европейски лидери плюс лидерите на Балканите“, припомни той.
По отношение на Временната комисия, оглавявана от Мая Манолова за ревизия на правителството, Борисов я определи за „арбитражен съд“ и „Гьобелсова пропаганда“.
Това е един арбитражен съд между бизнесмени, които спорят за договори. Тази Гьобелсова пропаганда, при която медии пускат една лъжа, която повторена 100 пъти, става истина. Но с тези избори народът им даде да разберат, че искат да ни има, а не да ни изчагъртат. Направеното е много. На следващите избори, ако хората изберат нас, гишетата трябва да ги премахнем. Сега отиваш, опашка, почивка и човекът псува… това трябва да бъде премахнато. Защото ни обвиняват, че администрацията е раздута, каза Борисов.
,Нека бъдем господари на изразите, защото една дума като „изчагъртване“ се забива в съзнанието. Видяха, че най-лесно се правят протести. Със 165 депутати можеше да имаме стабилно правителство, но нека сега по новите изборни правила да ги видим, дано новото правителство осигури честни избори. Да не направят хакерите някоя беля през машините, защото така чувам. Въпреки това няма гаранция за вота. Немците, които са свръхдисциплинирани, се отказват от машинното гласуване, холандците – също. Само че тук явно има друга цел, така че нашите представители в избирателните комисии искам много внимателно да наблюдавате и да броите. Защото нашите 100 гласа може да отидат за друга партия“, обърна се лидерът на ГЕРБ към делегатите
Предстои да се вземат много важни решения. Служебното правителство няма да е отговорно за нищо, защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев, така че ще видим какви ще са им възможностите, убеден е още Борисов.
Премиерът в оставка коментира и казаното от Даниел Митов за скритата декларация на президента Румен Радев по адрес на руската агресия спрямо Източния фланг на НАТО.
,,Те се опитват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия и когато Байдън говори, нямаш мъжеството и вдигнат юмрук да кажеш дали си съгласен“, коментира Борисов и уточни, че по тези декларации против руската агресия се работи седмици наред преди тяхното приемане.
Радев не само е скрил декларацията, но играе мошеническа игра с геополитечската ориентация на България. В декларацията се осъждат действията на Русия и нарушаване на границите на НАТО, което Радев е скрил, както и осъждането на саботажа на територията на Алианса с експлозиите в Чехия. Като е изразена и загриженост за подобен модел на поведение и на територията на България, което отново е скрито от Румен Радев. Хайде, за Навални мина един месец и нищо не е казал. Това с тази декларация обаче е недопустимо, знаете колко ни похвали Бабиш, коментира още Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ припомни, че именно, за да няма конфликт на нашата територия са били направени газопроводите, както и да има пълна деверсификация.
,,Само при нас има истински туризъм на Черно море – не искам да виждам разрушители, а мир. За мир съм настоявал пред Руската федерация“, подчерта Борисов.
Благодаря на всички колеги от B9 за подкрепата, която имат към България. Президентът като кандидат за втори мандат се стреми към проруските гласове, от друга страна да има нещо и за НАТО. Пак няма никаква реакция от уж десните партии, заяви Борисов и уточни, че когато става дума за туризма и преноса за газ, ние сме за дружба, но не и за шпионажа./Новини.БГ
 

Още по темата