„Сините“ близнаци: Искаме в Левски! Бихме се радвали да работим със Станимир Стоилов (ВИДЕО)

„Сините“ близнаци: Искаме в Левски! Бихме се радвали да работим със Станимир Стоилов (ВИДЕО)

Халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи дадоха обширно интервю за предаването „Игра в центъра“ на Palms bet, в което говориха за тежкия период в Левски, контузиите, които ги извадиха от игра за дълго време и разкриха фаворитите си за финала в Шампионската лига.
„Радваме се, че направихме няколко мача. С нетърпение чакаме следващия сезон. До 30 юни са ни договорите, говорено е с Наско Сираков, че искат да ни предложат нови контракти, но все още няма нищо конкретно. Надявам се, както каза и г-н Сираков, скоро време да се осъществи цялата сделка и да може нормално да се работи в клуба и резултатите да дойдат. Не е приятно със сигурност да не получаваш заплата. Футболистите, които останахме докрая, разбираме цялата тази ситуация и не сме правили никакви проблеми. Видяхте дори в последните мачове, че направихме четири победи и един равен, което е показателно, че не са най-важни заплатите“, сподели Боби Цонев.
„Ако кажа, че не е имало запитвания към нас като играчи, ще излъжа. Както Ради каза нашата мисъл е насочена изцяло към Левски. Надявам се всичко да е окей и да продължим в Левски. Знаехме за проблемите в клуба, никой не ни е карал насила да се връщаме. Огромното желание да се върнем и да помогнем на клуба в този момент бе нашо, но Георги Тодоров и Наско Сираков се свързаха с нас и ни убедиха да подпишем. През цялото време си мислихме, че можем да сме на по-предна позиция и да играем по-добър футбол. За съжаление не се получи, но това е животът и футболът. Готвихме се след мача с Ботев Враца да отидем в националния отбор, но контузиите ни спряха. Доста време чаках повторна покана, тъй като нямам официален мач за националния отбор, но не се случи“, каза още той.
„Като бяхме по-малки имаше куриозен случай, да. Ради с колелото го блъсна кола и си падна на коляното, а след месец и мен ме удари кола.
И в момента не сме в супер форма и си го усещаме. Накрая малко се дразнихме, защото всеки ни питаше „Кога ще се върнете“. Това е най-гадната контузия за футболист или спортист. Не сме работили със Станимир Стоилов. Добре го познаваме. Ще се радваме да работим с такъв човек. Изобщо годината не беше добра. Не само финансово, но и спортно-технически. Ние се контузихме. Ребин Сулака и Начо дойдоха и получиха травми. Матео също беше контузен, Андриан Краев също имаше проблеми. Трудно е за треньора, когато толкова футболисти отсъстват“, добави още Боби.
„Не сме мислили за финансовата част. Първо се надявам клубът да вземе лиценз, всичко да е изрядно и да може тимът да играе в първенството. След това ще говорим за финансовата част. Не съм мислил за план Б, ако не продължим в Левски. Имам доста контакти в Италия, без отбор няма да остана, но в момента съм само фокусиран върху Левски. Животът в Италия не се различава с много от тук в България. Съществената разлика в тренировките е, че младите се влагат повече и са фокусирани повече върху футбола. Доста се развих в Италия, не само от футболна гледна точка. Беше доста трудно, но е доста голям опит на тези години да отидеш в чужбина. Много голямо желание имахме да се върнем и да помогнем. Когато си тръгнахме на 21 години, може би остана горчилка в нас, че не успяхме да разгърнем потенциала си“, сподели Радослав Цонев.
„За първи път ми се случва нещо подобно. Беше изключително труден момент. Беше доста трудно да гледаме отборът, че не играе добре, а да не можем да помогнем.
Със сигурност моментът на завръщането беше специален. Психически този период ни помогна да помислим върху много неща. Според мен следващият сезон ще е доста напрегнат. Левски трябва да покаже по-добро лице. Още като започнахме да тренираме с отбора имаше леко напрежение и страх при единоборства. Лекарите ни казаха, че това е най-трудното, с което футболистът трябва да се справи.
Не само в отбора и в живота сме такива, че искаме да сме лидери. Надяваме се младите футболисти да започнат да поемат отговорност, защото този сезон показаха, че могат и трябва да се разчита на тях“, добави той.
„За Манчестър Сити сме във финала на Шампионска лига. Моят любим отбор е Реал Мадрид, а на Боби е Барселона“, разкриха братя Цоневи.

Още по темата