Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за „Златен глобус“

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за „Златен глобус“

Актрисата Мария Бакалова стана първата българска кино звезда, номинирана за неаграда „Златен глобус“. Тя ще се състезава в категорията за най-добра главна женска роля в комедия или мюзикъл. Претендентки за същата статуетка са още Мишел Пфайфър (French Exit), Аня Тейлър-Джой (Ема), Кейт Хъдсън (Музика) и Розамунд Пайк (I Care A Lot).

24-годишната Мария „открадна шоуто“ с ролята си на дъщерята на Борат в скандалното продължение на филма „Борат“ на Саша Барън Коен от 2006 г. Самият Коен, който влиза в главната роля и същевременно режисира филма, е казвал, че с тази роля българката ще спечели „Оскар“, а както изглежда, тя е с една крачка по-близо до целта, пише metro.co.uk.

Церемонията по връчване на статуетките ще се проведе на 28 февруари 2021 г. едновременно в Лос Анджелис и Ню Йорк. Тя ще бъде излъчена онлайн, а традиционната бляскава вечеря в Бевърли Хилс, съпровождаща събитието, е отменена заради коронавируса. Номинираните звезди ще се включват с видео връзка от различни места по целия свят.

Да пожелаем успех на младата българска актриса, която впечатли и холивудските си колеги!

Източник: Avtora.com

Avtora.com

82 публикации

0 коментари

Една от най-старите български онлайн медии на обща тематика, част от Google News за България.

Още по темата