Новият шеф на Областната полиция: Никой телефонен разговор не е по-важен от човешкия живот!

Новият шеф на Областната полиция: Никой телефонен разговор не е по-важен от човешкия живот!

В първите дни от встъпването си на ръководната длъжност директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев отправи апел към всички участници в движението за толерантност, повишена отговорност и  дисциплина, за да бъдат избегнати сериозните пътни инциденти.
Особено внимание той обръща на водачите на моторни превозни средства, които ползват мобилен телефон по време на движение, без необходимите устройства. „Никой телефонен разговор или съобщение не е по-важен от човешкия живот“, е категоричното послание на ст. комисар Балев, който призовава шофьорите по никакъв начин да не отклоняват вниманието си докато са зад волана.
В подкрепа на думите си, директорът дава за пример катастрофата от неделя, при която на бул. „Цариградско шосе“ в областния град пострадаха двама полицейски служители, след като в патрулния им автомобил се блъсна електромобил.  Като причина за случилото се е вероятно кратко разсейване на 20-годишния водач при неправилно ползване на мобилен телефон.
 
От началото на тази година в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив са регистрирани 189 пътни произшествия, предизвикани от отклонили вниманието си водачи, като част от случаите са и заради ползване на мобилен телефон без устройства за свободни ръце.
 

Още по темата