Интересни и полезни образователни карти за вашето дете

Интересни и полезни образователни карти за вашето дете

Ранното детско развитие има особена важност за формиране основата на бъдещето им образователно такова. Ето защо в наши дни все по-значима става употребата на образователни карти за деца в игровото ежедневие на малчуганите.

Образователни карти за деца – какво представляват, какви са техните предимства и кои са основните видове образователни карти? Върху отговорите на тези въпроси фокусираме вниманието ви в следващите редове.

Активни карти за бебета и деца – какво представляват и за каква възраст са подходящи?

 

Образователните карти са специално разработени игрови инструменти, предназначени за бебета и деца от 1 до 3 години. Представляват интересен и полезен начин за преподаване по различни теми още от ранна детска възраст.

В общия случай, по своята форма картите са като стандартните карти за игра. С тази разлика обаче, че според спецификите си са в различни цветове, теми и други. Разглеждайки ги, ще забележите, че са налични такива с животни, превозни средства, различните цветове, цифрите, сезоните, професиите и много други.

По този начин можете да изберете тези сред тях, към които малчуганите проявяват силен интерес. Красивите им изображения и цветове имат за цел да стимулират тази част от детския мозък, отговорна за обработката на визуални изображения.

Образователни карти за деца – какви ползи носят?

 

Малчуганите едновременно се учат и играят, благодарение именно на т.нар. активни карти за деца. Ключови са ползите им и за най-малките – образователни карти за бебета са интересни и на 12-18 месечните, които именно тогава започват да идентифицират звуци и цветове.

Визуалната памет, като най-силна част от човешката такава, е добре да се стимулира още от ранна детска възраст. Научни доказателства сочат, че мозъкът на детето се развива особено активно до навършване на 5-годишна възраст. В този ред на мисли, образователните карти за игра, насочени към групата от 1 до 3 години, са особено полезен игрови и образователен инструмент.

Ключовите ползи от този тип образователни карти бихме могли да обобщим по следния начин:

  • Служат за подобряване на когнитивното развитие;
  • Полезно и интересно средство са децата бързо да опознаят заобикалящия ги свят;
  • Стимулират фината моторика;
  • Развиват мисловните процеси.

Всички тези ползи от употребата им впоследствие се отразяват позитивно на по-доброто образователно представяне на малчуганите.

Как да изберете най-подходящите образователни карти за детето ви?

 

Както стана ясно, този тип детски образователни артикули се предлагат в разнообразието от форми, размери, теми и цветове. За да направите най-правилния избор сред множеството предложение на пазара,  съобразете следните аспекти при покупката им:

  • Размерите им

Този тип карти обикновено са в по-голям размер, за да привличат вниманието на децата. Твърде малките обекти трудно влияят върху визуалното им възприятие, особено на най-малките.

  • Цветовете

Отново с оглед привличане интереса на малчуганите, картите следва да са пъстроцветни. В противен случай могат да бъдат твърде безинтересни за децата.

  • Разнообразието от теми

Добре е да подберете темата на картите, съобразно интересите на детето. Също и според това в коя област на интерес бихте искали да го образовате – превозно средства, околни предмети и дейности, животинския и/или растителен свят и т.н.;

  • Възрастово предназначение

На пазара можете да откриете широк асортимент от образователни карти за различните възрасти. Има за бебета и деца от 1 до 3 години, но и такива за по-големи.

Още по темата