Христо Иванов разкри ще вземе ли мандата от Радев, ако му се предложи

Христо Иванов разкри ще вземе ли мандата от Радев, ако му се предложи

Третият мандат е кризисен и затова е по усмотрение на президента. Това заяви в ефира на „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.
„Не сме спирали с опитите за това да има кабинет. „Демократична България“ има ясна програма какво трябва да се направи, а разполагаме и с екипи. Оценихме реалността и тя е много ясна“, каза той.
По думите му хората са гласували за промяна, но са възложили надеждата си за това на „Има такъв народ“. Тяхната оценка е, че този парламент няма ресурс да излъчи правителство на промяната“, добави той.
„Нормално е да има нов разговор с Румен Радев. Намираме се в три кризи – епидемиологична (трябва план за доброволна ваксинация), втората е икономическа (ще се превърне в предизвикателство към технологично обновяване на икономиката) и третата е тази на държавността (тази с правосъдието и корупцията)“, каза той.
По думите му ДБ е създадена да се справи с третата.
Според него политическите сили все още не осъзнават, че трябва дълбока промяна. „Бихме обсъдили различни варианти с президента, но смятаме, че този парламент е изчерпан“, заяви Иванов.
По думите му е възможно все пак да се направи мнозинство, но обединено около обединена програма. Той все пак не отсече категорично, че партията му няма да вземе мандатът. По думите му всичко е въпрос на разговор.
„Парламентът показва, че политическите сили в него не са съзряли да излъчат мнозинство и правителство на промяната“, категоричен е той./Blitz.bg

Още по темата