Георги Александров влиза като депутат от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“

Георги Александров влиза като депутат от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“


Георги Александров влиза като депутат от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ в 44 –то Народно събрание. Той бе обявен за избран за народен представител от 3-ти Варненски избирателен район с решение на Централната избирателна комисия от 22 декември 2020 г. Александров влиза на мястото на Валентин Касабов, който загуби битката с COVID 19 в края на миналата седмица.

Георги Александров е на 35 години. Роден е и живее във Варна. Завършва средното си образование в IV Езикова гимназия – „Фредерик Жолио-Кюри“ – Варна с профил „Испански език“ и висшето си образование, степен „бакалавър“ – във Варна със специалност „Журналистика и PR”.

Започва професионалните си стажове във варненските периодични издания още по време на следването си. От 2006 г. се занимава с телевизионна журналистика, като кореспондент, автор и водещ на новини и предавания в различни медии.

От септември 2008 г. е част от екипа на ТВ СКАТ във Варна. Отразява събития и проблеми в цяла Североизточна България, сред които „Катунишките бунтове“ във Варна, големите граждански протести през 2013 г., взривът на влакова композиция в село Хитрино през 2016 г.

Владее английски, испански, руски езици.

До 2011 година не членува в политически партии и движения. Участва в учредяването на НФСБ на 17 май 2011 г., като част от групата – патриоти от Варна. Член на НФСБ. Несемеен.

Още по темата