Областният управител с благодарност към председателя на 17 РИК и членовете на комисията

Областният управител с благодарност към председателя на 17 РИК и членовете на комисията

Областният управител на Пловдив д-р Ангел Стоев изпрати благодарствено писмо до Председателя на РИК 17 Ваня Костадинова и членовете на комисията, участвали в организационно-техническата подготовка и произвеждане на изборите за народни представители на 11.07.2021 година. „Надявам се, че и в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето любезно съдействие и подкрепа!“ – подчертава в края на писмото си д-р Ангел Стоев.
От своя страна Председателят на РИК 17 област Пловдив Ваня Костадинова не закъсня и с равносметката си от изминалия предсрочен вот.  Тя отбелязва, че: „Надявам се, че народните представители в 46-то Народно събрание ще опровергаят моя песимизъм и България ще продължи по пътя на промяната, която служебният кабинет в последните месеци показа, че е възможна.“
Публикуваме и целият пост на г-жа Ваня Костадинова без редакторска намеса:
„Здравейте! Изборите свършиха и искрено се надявам да няма: “Да живеят новите предсрочни парламентарни избори”. Защото умората в хората от непрекъснатото възпроизвеждане на нова предизборна обстановка, без да се е случило нищо ново, започва да се чувства все по-осезателно. Казвам го, защото имах честта да бъда председател на Районната избирателна комисия на 17 Пловдивски МИР за произвеждане на парламентарните избори на 11 юли т.г. и защото от тази позиция много ясно се откроява намаляващата избирателна активност, не само заради „непознатия“ машинен вот и отпускарското време, а поради това, че тенденцията „не искаме с тези, но не казваме с кого“ застрашително набира скорост. Липсата на лидираща партия или коалиция прави постигането на консенсус все по-трудно. Надявам се, че народните представители в 46-то Народно събрание ще опровергаят моя песимизъм и България ще продължи по пътя на промяната, която служебният кабинет в последните месеци показа, че е възможна.
Искам да поздравя новите депутати от 17 МИР Манол Генов, Васил Апостолов и Димитър Янев от Асеновград, както и Веска Ненчева и Лъчезар Бакърджиев от Карлово и да им пожелая ползотворна работа в името на стотиците избиратели от Пловдивска област, които им вярват и ги подкрепят. Районната избирателна комисия положи максимални усилия всеки глас, който е подаден за тях, надлежно и точно да бъде отчетен. Благодаря на  538 – те секционни избирателни комисии, които си свършиха перфектно работата.
Благодаря на тези колеги и сътрудници от Районната избирателна комисия, за които отговорност и коректност не са празни думи, благодаря за пълноценното сътрудничество на всички институции, отговорни за произвеждането на изборите и накрая благодаря на всички избиратели, които намериха смисъл и време да упражнят правото си на глас.
Ще оставя в миналото политическите недоразумения, дребни заяждания и откровени обиди, и ще ги смятам за допустим коректив в общата ни работа.
За мен беше политическо и професионално предизвикателство да бъда председател на РИК  на един от най-големите избирателни райони в страната и факт е, че се справихме точно и навреме. Желая успех и здраве на всички!
България има нужда от промяна и от активността на всеки от нас!“
Според жителите на област Пловдив изборите са преминали при спокойна атмосфера, а по думите на Секционните избирателни комисии предаването на протоколите в РИК 17 е било с блестяща организация. Според вътрешни източници тайната за успешната подготовка и провеждането на честни и прозрачни избори за първи път от години е тандемът Костадинова-Гьошев. Двамата са юристи по професия и изпълняваха функциите на Председател и Секретар в РИК.

 
 

Още по темата