Даниел Митов: Рашков е параван за купуването на гласове от другите партии

Даниел Митов: Рашков е параван за купуването на гласове от другите партии

ГЕРБ не само не купува гласове, а една стотинка не сме дали повече за предизборна кампания. В момента Бойко Рашков прекалява с болшевишките си методи. Повтаря се 9-ти септември. Така се действа в Путинова Русия. Симпатизанти на една партия биват заплашвани, арестувани и пускане без никакви доказателства и без обвинения. Това ли са хората, които налагат законност? Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.
„Рашков служи за параван на другите партии, които купуват гласове. МВР нарушава закона. Изборите вече са опорочени“, подчерта той.
„В неделя ние ще излезем победители. Нашите хора са мобилизирани. В неделя ще следим за изборни нарушения. Искаме да се броят и да се сравняват отрязъците с протоколите, за да сме сигурни, че вотът на българите е отразен правилно. Ако всичко е наред, ще признаем вота за легитимен“, подчерта зам.-председателят на ПП ГЕРБ.
„Не можеш по болшевишки да опорочаваш изборите. Нарушават се законите“, възмущава се Митов от действията на вътрешния министър.
„Не знам да има купуване на гласове в полза на ГЕРБ. По време на ГЕРБ са осъждани хора за купуване на гласове, но по правилата“, увери той.
„ГЕРБ е дясната партия в България. Няма да търпим това, което се случва в момента. Нищо не оправдава действията на сатрапа Бойко Рашков“, каза Даниел Митов.
„Несериозно е отношението към правосъдната реформа, ако се питаме дали трябва да бъде отстранен който и да било. Аз съм бил жертва на правосъдната система. Тя трябва да се реформира. Правосъдната реформа трябва да се проведе в цялост. В момента университетите бълват юристи. Прокурори и следователи трябва да работят заедно. Върху прокуратурата трябва да има ясен механизъм за контрол и в съда трябва да има реформа“, смята Митов.
Ако сме зряла демокрация, трябва да седнем и да стигнем до консенсус по важните въпроси, добави той.
По думите му 45-то НС е бил зоопарк. „В него определени политически партии го използваха за платформа, през която се прокараха определени интереси. В нормалните държави служебното правителство има основната задача да подготви изборите“, каза Даниел Митов.
От служебният кабинет в момента излизат министри с крещяща некомпетентност, които изнасят неверни данни, предупреди още той./Вести.БГ

Още по темата