Борисов: Трифонов да обясни защо със 165 мандата не може да управлява

Борисов: Трифонов да обясни защо със 165 мандата не може да управлява

„Г-н Слави Трифонов да отиде да си вземе мандата, да обясни какво ще прави и министрите, които ще сложи. Редно е да обясни защо със 165 мандата не може да управлява. „. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов,малко след като Слави Трифонов съобщи, че „Има такъв народ“ ще върне мандата за съставяне на правителство.
„Вече мина месец от провеждането на редовните избори, управляващите продължават да се държат като опозиция. Явно това е по-лесно в България. Свикнали сме през годините да се държим отговорно“, посочи Борисов по време на среща с министрите си.
„Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци? Отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого. И Царя не можа да събере абсолютно мнозинство“, подчерта премиерът в оставка.
Борисов коментира и Плана за възстановяване и посочи, че държваата ни има 12 милиарда евро безвъзмездна помощ.
„След над 30 сесии с ЕК сме се опитали да създадем добър план. Целта му е да се подобри живота на хората и да продължи растежа”, каза още Борисов.
Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев отрече твърденията, че в плана има само „асфалт и стиропор”.
„Очаквах Мая Манолова да влезе на „Оскарите“ и да им иска документацията. Обаче не се появи, това е за първи път”, пошегува се премеирът в оставка./Dariknews.bg

Още по темата