Радев: Тези, които са подслушвали, сега проверяват сами себе си

Радев: Тези, които са подслушвали, сега проверяват сами себе си

„Всеки сигнал за подслушванията трябва да бъде проверен. Въпросът е, че същите хора, които организират и провеждат тези подслушвания, трябва да проверяват самите себе си. Заради това се налагат кадрови промени”. Това каза държавният глава Румен Радев по повод твърденията от последните дни, че опозиционни политици са били подслушвани.
„Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна не един, а пет български офицери, да бъдат пробити от чужди служби. Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за „Турски поток”. 10 години премиерът Борисов забатачи безнадежно интеркоректора в Гърция и сега нямаме диверсификация“. Така президентът коментира твърденията на ГЕРб, че атаката срещу службите сега са заради разбитата шпионска мрежа.
Членовете на ГЕРБ избраха да бранят компрометирания си премиер и да пропаднат в бездната на неговия морален позор, заключи Румен Радев.
Относно твърдения, че служебното правителство е предизборен щаб на държавния глава, Радев коментира: „Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи пороци“./Dariknews.bg

Още по темата