Борисов нареди ключова рокада по високите етажи на властта

Борисов нареди ключова рокада по високите етажи на властта

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността председател на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) е освободена Емилияна Димитрова. Това съобщиха от Министерския съвет.
Димитрова освобождава поста след изпълнен втори последователен мандат.
По предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на длъжността председател на УС на НАПОО се назначава Марияна Павлова, която през настоящата година приключва втори мандат като заместник- председател на Агенцията.
„На освободения от Марияна Павлова заместник-председателски пост в НАПОО се назначава Мариянка Живкова. Тя има богат професионален опит, свързан с професионалното образование и обучение, като учител и заместник- директор на Софийската професионална гимназия по туризъм.
През 2017 г., 2018 г. и 2019 г. е била координатор по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование“. Участвала е в редица международни проекти, свързани с професионалното образование и обучение“, посочват от МС./БЛИЦ

Още по темата