90-и антиправителствен протест под наслов „Нас не ни е страх“

90-и антиправителствен протест под наслов „Нас не ни е страх“


„Нас не ни е страх“ е мотото и на 90-тия ден антиправителствени протести. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството, начело с Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и предсрочни честни избори, проведени от служебен кабинет.

По традиция демонстрацията в столицата се очаква да започне малко след 19 часа в пространството между сградите на Президентството, Министерския съвет и бившия Партиен дом, където вече се помещава Народното събрание.

За около два часа движението по бул. „Цар Освободител“ се очаква да бъде спряно от протестиращите, които след това те ще проведат протестно шествие до Орлов мост и ще блокират ключовото кръстовище в София. Преди това може би ще се прожектират клипове на стената на бившия Партиен дом, вероятно ще има обсъждане и на снощните дебати в Европейския парламент за върховенството на правото в България, състоянието на демокрацията и свободата на словото. В четвъртък се очаква да бъде гласувана резолюцията за България, която снощи евродепутатите дебатираха.

Още по темата