4-Series Gran Coupe – купе, но не съвсем

4-Series Gran Coupe – купе, но не съвсем


В стремежа си да предложи „на всекиго по нещо“ BMW продължава да разширява своята гама, създавайки модели без съществени разлики помежду си. Няма да поставяме под съмнения безпогрешния пазарен нюх на баварците, но понякога човек може наистина да се загуби в моделите им. Поредното доказателство е четиривратото купе 4-Series Gran Coupe, което е изградено на базата на 4-Series, както вече се нарича двувратата версия на 3-Series, което пък има версия GT, която подозрително напомня на новото Gran Coupe… малко се пообъркахме.


В технологично отношение разликите между 3-Series GT и 4-Series GC са незначителни, макар, че Gran Coupe е по-тежък с около 100кг. от „тройката“, както и доста по-скъп. Разбира се 4-Series Gran Coupe взима по-красивата предница на „четворката“. Като размери модела е идентичен на своя двуврат близнак, като единствено височината е увеличена с 12мм.


4-Series Gran Coupe ще се предлага с 5 двигателя – 3 бензинови с мощност от 184 до 306кс. и 2 дизела развиващи съответно 143 и 184кс. Като опция за модификациите BMW 428i и 420d ще се предлага двойно задвижване xDrive, а скоростните кутии отново са 6-степенна механична и 8-степенен автоматик.

ВИДЕО

Още по темата