2021: Удря часът на петицата

2021: Удря часът на петицата

Това е година 5-ца, носеща стрелка в нова посока в търсене на нова база, върху която човечеството като цяло да започне да гради един нов живот след преживените кризи. Първият девиз на 2021 г. е „адаптация”, нагаждане, преосмисляне на досегашния начин на живот и промени в мисленето на всички нива. Изтокът почита в тази година белия метален Бик. Имаме две възможности – или да се излежаваме като свещена крава, или да работим като вол и да се сражаваме като бик. Ще доминира двуполюсният модел, така е било и преди шест десетилетия в годината на металния Бик, когато е издигната Берлинската стена.
И днес издигаме стени, затваряме граници, на два лагера сме по отношение на ваксините. Телецът управлява парите и банките, които трябва коренно да променят подхода си, ако искат да оцелеят. Металният бик управлява сейфовете, които може да се изпразнят. Банките и големите финансисти навлизат във фаза „табула раза“, пред тях стои бял лист, това е чекът, който трябва да се напише и да се осребрява по нов начин, в който трябва да се напишат и подпишат новите закони за парите, за криптовалутите, за лихвите и за нашите спестявания като цяло. Вторият девиз на металния Телец е да бъдем „най-близо до истината”. Не може вечно да се лъжем с цел лична облага. Така че 2021-ва идва с девиза „адаптация най-близо до истината”.
Ситуацията коренно ще се промени към по-добро на 6 януари, след като се изкъпем във водите на Йордановден. От този ден Марс ще напусне Овена и вече няма да действа толкова агресивно и милитаристично. Марс в Телец ще даде шанс на агресивния бик да се превърне във вол и да започне да оре общата нива на надеждата за по-добър живот. На 21 декември 2020 г. беше точният съвпад на Юпитер и Сатурн в първия градус на Водолея. Този аспект сложи ключа в ключалката на благоприятните промени и за България, а на 6 януари ключът се превърта и отваря пред нас вратата на новите възможности, изискващи повече истинност във всичко, за да се адаптираме към новите условия. Съветът е да бъдем внимателни около 20 януари, когато е съвпадът на Марс и Уран в знака на Телеца. Внимавайте при пътувания, с техника, транспорт и електроуреди. Не се поддавайте на провокативно мислене, не давайте и не взимайте заеми и си пазете личните данни.
Седмицата 10-15 януари е белязана от съвпада на Меркурий, Юпитер, Сатурн и Луна във Водолей. Аспектът отговаря за търговското право, но и за тайните и манипулативни сделки и съюзи, които ще се сключат тогава и които ще засегнат бъдещето на мнозина, но малко хора ще разберат за тях. Всичко ще се прави на тъмно. Все пак това е добър момент за старт или рестарт на фирмена дейност, за вадене на патенти и разрешителни за работа. За решилите да се обвързват в брачен съюз не се препоръчва датата 6 февруари, когато е точният съвпад на Венера и Сатурн, провокиращ неравностойните и губещи връзки.
Сключете брак на 11-12 февруари, когато е точният съвпад на Венера и Юпитер и бракът ви ще е изпълнен с любов, подкрепа и прояви на благотворителност от различни страни. 11 февруари е знаменателна дата, в която шест планети правят шпалир в знака на Водолей. На този ден Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Юпитер и Сатурн ще отворят вратата към Новата Епоха на Водолея.
В периода 30 януари – 21 февруари Меркурий ще върви ретроградно и ще изисква приключване на сделки и финансови задължения, уреждане на данъци и такси, но не и старт на нови бизнес инициативи. Такива периоди на ретроградност на Меркурий са от 29 май до 22 юни и от 28 септември до 18 октомври. 5 март е чудесен ден за регистрации на фирми и разрешителни поради съвпада на Меркурий и Юпитер, но този път Сатурн е елиминиран от играта, което ще е удар по сивата икономика. Съвпадът на Меркурий с Нептун на 30 март ще зареди с нептуново вдъхновение творците и хората на изкуството. През април предстоят съвпади на Меркурий с Венера и Уран, които ще активизират хората на изкуството, музиката и поезията, ще има бум на артистични прояви, изложби и концерти. На 24 април е точният съвпад на Меркурий с Уран, който ще донесе проблясъци в мисленето. Този съвпад свързва ума на човешко ниво с космическия разум и дано в тези дни колективният човешки разум получи важни сигнали за бъдещето или признае връзките с извънземни. През 2020 г. наблюдавахме 4 лунни и две слънчеви затъмнения, а за 2021 ще бъдат две лунни и две слънчеви – съответно на 26 май и 19 ноември и на 10 юни и 4 декември.
След тях ще се наблюдават катаклизми и неблагоприятни политически и социални ситуации. В периода от 13 май до 28 юли Юпитер ще бъде временно в знака на Рибите и ще даде възможност да помислим за нуждите от вода, за мелиорацията, за ремонт на язовири и диги, защото в годината на водния Тигър, каквато ще бъде 2022, водата ще е проблем или направо може да ни залее. В заключение може да кажем, че преди 60 години, в годината на металния Бик, в космоса излита Юрий Гагарин с мечтата за търсене на братя по разум. В същата година астрофизикът Франк Дрейк създава „уравнението на Дрейк”, формула, която на базата на допускания се опитва да оцени колко може да са технологично развитите цивилизации в Млечния път, с които бихме могли да осъществим контакт. Шансът варира от нула до милиарди./Вестник Монитор

Още по темата