Гърция отваря въздушната си граница с България от 27 май

Гърция отваря въздушната си граница с България от 27 май


Гърция обяви поетапно отваряне на въздушна граница от днес – 25 май. Планирани полети от и за България има на 27, 28 и 29 май.

На 27 май са планирани 108 полета, от които 15 чуждестранни и 93 вътрешни. Страните на произход са Катар, Германия, Египет, Белгия, Кипър, България, Албания.

На 28 май са планирани 85 полета – 11 чуждестранни и 74 вътрешни. Страните са Кипър, Белгия, Германия, България.

На 29 май пък ще има 108 полета – 16 чуждестранни и 92 вътрешни. Страните на произход са Катар, Швейцария, Кипър, Белгия, Германия, България.

Ще бъдат извършени общо 658 полета седмично, 86 от които – чуждестранни, съобщава Нова телевизия. 

Според мерките на атинското летище „Елфтериос Венизелос”, основани на инструкциите на националните здравни власти, щателното спазване на правилата за хигиена на ръцете, използването на маска, спазването на разстояние, внимателното почистване и дезинфекция, особено там, където има „контакт”, са основното условие за защита на пътниците и служителите.

Що се отнася до използването на маска, то е задължително от момента, в който пътникът влиза в летището. Поддръжката ѝ по време на престоя в аеропорта също е необходима. Тя трябва да бъде на лицето, докато пътниците се качват на борда и по време на полет.
 

Още по темата