В Карлово създават Комисия от съветници, на която ще се отчитат болницата и Медицинският център

В Карлово създават Комисия от съветници, на която ще се отчитат болницата и Медицинският център

ОбС Карлово ще проведе утре и в петък заседание, като решенията ще се вземат чрез полагане на подпис, съобщи за ПБ Новинар председателят на местния парламент Доньо Тодоров. Той обясни, че мярката се предприема във връзка с усложнената ковид обстановка и предпазване на съветниците и служителите на общинската администрация.
Ще бъдат решавани 22 точки. Сред по-важните са създаване на Временна комисия към ОбС Карлово, пред която да се отчитат управителите на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и Медицински център 1 Карлово.
Д-р Иван Моллов е внесъл предложение за изграждане паметник на Джузепе Гарибалди и на Георги Стойков Раковски. Мотивът на старейшината е връзката между Гарибалди, идеолог на националните революции в Европа и Раковски, който е учил в Карлово и е бил учител на Васил Левски. Предложението е монументите да бъдат изградени и поставени пред Обредния дом.
ОбС Карлово ще гласува още завишаване със 600 000 лева бюджета за сметопочистването. Сумата идва от такса смет и преизпълнение на плана за 2020 г., обясни Доньо Тодоров.

Още по темата