Удължава се вечерният час в Атина през уикендите 

Удължава се вечерният час в Атина през уикендите 


От днес Гърция затяга ограниченията в някои части от страната, в това число и столицата Атина, в опит да спре разпространението на коронавируса, съобщава Ройтерс.
Съгласно новите рестрикции вечерният час в събота и неделя ще започва в 18 ч. и ще продължава до 5 ч. сутринта. В другите работни дни в периода до 15 февруари вечерният час е от 21 ч. до 5 ч. сутринта. 
Продължава да действа и забраната за придвижване между префектурите. В Атика и в Солун от 6 до 15 февруари прекратяват учебните занимания в гимназиите, но детските градини и другите училища ще продължат да работят.
В магазините, в които досега се разрешаваше пазаруването в самия обект на отделни клиенти в предварително определен час, сега ще може да се пазарува само по интернет или по телефона, като стоката ще се предава само на входа на магазина, а заплащането ще е само онлайн. Освен това тези търговски обекти ще останат затворени в събота и неделя.
Супермаркетите и други магазини за продукти от първа необходимост, хлебарниците, бензиностанциите и аптеките ще работят в събота от 7 до 17 ч. и през работните дни, а в неделя остават затворени.
От 7 ноември в Гърция действа втора общонационална карантина, но от 18 януари започнаха разхлабвания на мерките и много обекти подновиха работа.

Още по темата