Трагедията е страшна! Изнасиленото момиче починало от задушаване

Трагедията е страшна! Изнасиленото момиче починало от задушаване

Тежко наказание грози убиеца, макар и да е непълнолетен.
Софийска окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство по случая с откритото тяло на 8-годишно момиче в село Ковачевци. Това заяви на брифинг Наталия Николова, административен ръководител на Софийска окръжна прокуратура.
По първоначални данни детето е починало от задушаване.
Всеки момент очакваме физически материалите по делото, събрани от полицията. Това заявиха от прокуратурата на извънреден брифинг по повод жестокото изнасилване и убийство на 8-г. момиче в самоковското село Ковачевци.
„При всички случаи ще бъде редуцирано наказанието на младежа, тъй като за умишлено убийство на пълнолетен извършител е едно, а за непълнолетен – друго, в по-малки граници. Тук може да има и квалифициращи обстоятелства, ако е по особено мъчителен начин, каквито данни имаме в момента. Тогава ще бъде тежко наказуемо“, уточниха от прокуратурата.
„По техни думи, ако младежът е разпитан, то е от МВР. Към момента не е повдигнато обвинение, точно това предстои – доказателствата да се преценят от наблюдаващия прокурор“, заяви Николова.
„Младежът ще бъде разпитан в качеството на обвиняем и ще му се даде мярка задържане под стража. Полицията събира доказателства и трябва да ни ги докладва“, добави тя.
По думите й снощи в 20 ч. е подаден сигнал от майката, че детето го няма. /Вестник Марица
 

Още по темата