САЩ дава 200 000 долара за независими медии и НПО в България

САЩ дава 200 000 долара за независими медии и НПО в България

200 000 долара в подкрепа на независими медийни групи и участници в гражданското общество в България обяви Американската агенция за международно развитие, съобщи посолството на САЩ в България, предаде БГНЕС.

Според съобщението, подкрепата е заради вярата в „независимите медии и гражданското общество като важен компонент за една стабилна демокрация в България. Тази помощ ще допринесе за укрепване на гражданското участие и прозрачността, особено по време на пандемията COVID-19“.

От мисията казват, че САЩ приветства предложения, които ще засилят капацитета на медийните участници и организациите на гражданското общество за противодействие на негативния ефект на COVID-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона.

Проектите трябва да бъдат инициирани от организации на гражданското общество, законно регистрирани в България, и да бъдат географски ограничени до територията на България. Проектите могат да включват транснационални партньори от нови страни-членки на ЕС или Черноморския регион.

Посолството на САЩ в София стои рамо до рамо с независимите медии и гражданското общество в България, казват от дипломатическата мисия.

Източник: Petel.bg

Petel.bg

544 публикации

0 коментари

Petel.bg – новините от Варна, България и света.

Още по темата