Корнелия Нинова с два въпроса към Слави Трифонов

Корнелия Нинова с два въпроса към Слави Трифонов


“Слави Трифонов казал днес, че преизчисляването на пенсиите било популизъм. Имам един въпрос към него: Ако е популизъм, защо ИТН го подкрепи на първо четене? И един още по-важен въпрос: защо не го подкрепиха на второ?“, попита лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа. 

„Ние в залата видяхме защо и КОЙ изкомандва групата на „Има такъв народ“. Дали господин Трифонов е видял не знам, защото така и не стъпи в парламента. Но и в двата случая гласуването против преизчисляването на пенсиите на ИТН е лошо за него.

Ако е знаел как гласуваха неговите депутати, значи играе по чужда свирка. Ако не е знаел, значи не го зачитат за нищо и друг му командва групата”, написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано днес лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов даде интервю за БНР – първото му интерю от повече от година насам. 

На въпрос на водещия Петър Волгин защо поставя БСП като част от статуквото, Трифонов отговори:

„Ти, Петре, от БСП ли си? Прави ми впечатление, че си със симпатии. БСП е била най-слабата и беззъбата опозиция в последните 30 години. БСП е част от цялото статукво и решенията по време на референдума бяха събрани с тези на останалите партии от статуквото. Доказаха го, когато онзи ден с ГЕРБ и ДПС бойкотираха парламента.

За кой човек, включително за теб, симпатизанте на БСП, не е популистки и предизборен ход това, което искаха за пенсиите? Така го тълкувам и така правя. Нинова тълкува, че провалът на БСП нея лично не я касае, а хора около нея, които ще си подадат оставките. Нинова превърна БСП от голяма партия в малка и проста“.

Още по темата