Протестиращите готвят Велико народно въстание IV

Протестиращите готвят Велико народно въстание IV

„Велико народно въстание IV“ готвят протестиращите в София. То трябва да се проведе тази събота – 3 октомври.
Началният час е от 17 ч., а мястото е вече ясно – Триъгълника на властта. Там недоволните от управлението отново ще поискат оставката на кабинета. Ще настояват и за оттеглянето на главния прокурор Иван Гешов. Основното искане на протестиращите, които вече над 80 дни са по площадите, е свикването на предсрочни избори.
„Ние няма да се откажем никога от правото да бъдем свободни!“, заявяват от неформалните лидери „Отровното трио“.
Първото „Велико народно въстание“ се състоя на 2 септември – денят, в който се откриваше новата пленарна сесия. Хиляди се събраха в Триъгълника на властта още от сутринта. Тогава се стигна и до сблъсъци между протестиращите и полицията. Ескалация на напрежението имаше и в тъмните часове на деня.
На 10 септември имаше „Велико народно въстание 2“, което вече премина без напрежение. Тогава протестиращите отново дойдоха пред Народното събрание. Протестът пък продължи от сутринта до края на деня. Тогава бе разпънат и 50-метров флаг на България.
Същият флаг бе развят и вчера, когато на „Орлов мост“ се проведе концерт-митинг в подкрепа на протеста.
А на 22 септември – Деня на Независимостта бе Третото Велико народно въстание. Тогава също имаше напрежение в района на бившата сграда на парламента./Новините БГ

Още по темата