Нинова с първи тежки думи и шут за отцепниците!

Нинова с първи тежки думи и шут за отцепниците!

Няма да даваме оценка за работата на шестимата напуснали колеги. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„На прекия избор за председател Валери Жаблянов получи 750 гласа, а Красимир Янков – 117 гласа. Мислим, че това е категорична оценка за досегашната им работа, дадена от партията.
Следваща оценка получиха на Конгреса – не бяха избрани за членове на Националния съвет”, каза още тя.
По думите й, е очевидно, че мотивите им за напускане не са ценностни, а властови. „Когато не са на ръководни постове, напускат партията. Ако бяха избрани за членове на НС, нямаше да го направят”, смята Нинова.
„Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната. Заявката, че вече ще бъдат независими депутати, за да представляват избирателите си, не отговаря на истината. Организациите от областите, от които бяха избрани, искат незабавно да напуснат и парламента. В момента те не представляват никого, освен себе си.
Незабавно да напуснат парламентарните места и да ги освободят за следващите от листите”, призова лидерът на БСП.
От думите й стана ясно, че няма други депутати, които смятат да напускат Парламентарната група.  „Нямаме информация дали ще правят нов проект”, каза още тя. / БЛИЦ

Още по темата