PEUGEOT 208 GTI – Легендата се завърна, Легендата е тук!

PEUGEOT 208 GTI – Легендата се завърна, Легендата е тук!


Кола, по-бърза от хеликоптер и по-стабилна от птица върху крехък лед. Такова е посланието на рекламата за възможностите на Peugeot 208 GTI. Мощното и бързо движение, съчетано с елегантен и уникален дизайн, са показани на фона на сурова природа и екстремни ситуации, в които Peugeot 208 GTI се справя отлично.

Всъщност рекламата, която е една от най-награждаваните през последната година, е направена специално за 30-тата годишнина на GTI серията на „Пежо”. Озаглавена е „Легендата се завръща” и е в пряка връзка като послание, форма и съдържание с клипа, който през 1985 година представя необикновените възможности на Peugeot 205 GTI. Над 28 милиона души от октомври  2015 г. досега са гледали рекламния клип на необикновеното червено-черно „Пежо”, а френският производител се хвали, че вместо да призведе и продаде планираните 500 коли, поръчките за модела са надхвърлили 800. И това е не заради двуцветния дизайн, а заради перфектните технически характеристики на Peugeot 208 GTI, представени в клипа чрез надмощието, което този модел на „Пежо” демонстрира дори над бомбардировач.

Експертите казват, че има най-малко три причини да се избере Peugeot 2008 и още повече спортния Peugeot 208 GTI. Това е преработеното окачване, торсения диференциал на предния мост и 18-цоловите джанти. Ако тези три причини са недостатъчни, има още нововъведения, които правят Peugeot 208 GTI уникална и желана кола. Спирачната система тип „Брембо” реагира мигновено, настройките на волана са спортен тип, а новата стабилизираща програма осигурява истински конфорт при пътуването. Големите колела в съчетание с по-голямата следа и сниженото с 10 милиметра окачване правят това „Пежо” един от най-стабилните спортни автомобили на съвременността. Неслучайно френските производители го рекламират като кола с изключителен външен вид, радикален интериор и спортни показатели, които осигуряват силни усещания.

Peugeot 208 GTI върви с мощността на 208 коня. Има 1,6-литров двигател и 6-степенна скоростна кутия. Може да развие 100 километра в час само за 6,5 секунди, а максималната скорост, която развива, е 230 километра в час.

Едни от най-големите почитатели на лимитираната серия на „Пежо” са жените на волана. Те се вдъхновяват от невероятно удобния сензорен дисплей, който е на нивото на очите пред водача на автомобила. Освен това дамите се трогват от възможността да изберат рубинено червен или перлен цвят за спортото си „Пежо”. Тези два варианта заменят червено-черния цвят на лимитираната серия и заемат повече от една трета от външния облик на поръчките за производство на Peugeot 208 GTI. По вкуса на нежния пол са и спортните седалки, които допълнително увеличават радостта от шофирането. А за озоновия слой и въздуха, който дишаме, тази кола прави възможно най-доброто – емисиите въглероден двуокис, които се изхвърлят от лимитираната серия на „Пежо”, са 125 г/км. И въпреки ограниченото производство, за Peugeot 208 GTI има резервни части, които поръчани онлайн на Autodoc.bg, се доставят бързо и сигурно. Защото с „Пежо” винаги е сигурно, удобно и лесно. 
Още по темата