ПАРИ ЗА ПАНДЕМИЯТА: Подкрепа от НАП за БГ фирми

ПАРИ ЗА ПАНДЕМИЯТА: Подкрепа от НАП за БГ фирми

Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във третата и последна фаза на мярката. Това показват най-скорошните данни на Националната агенция по приходите (НАП).
Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лв..  НАП ще изплаща средствата през следващите седмици, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.
Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.
По първите две фази на програмата за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства са изплатени близо 120 млн. лв., припомнят от приходното ведомство.
Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика „Често задавани въпроси и техните отговори“ на сайта на НАП./Монитор.БГ

Още по темата