От утре ще създаваме настоящето и бъдещето. „Българско лято“ е в ход

От утре ще създаваме настоящето и бъдещето. „Българско лято“ е в ход


„Отговорих на най-задаваните от вас въпроси. Дотук с миналото. От утре ще създаваме настоящето и бъдещето. „Българско лято“ е в ход.“ Това заяви обвиняемият бизнесмен Васил Божков. Той публикува в профила си във Фейсбук ново видео от поредицата, в която отговаря на въпроси, зададени му от потребители в социалната мрежа. 

Днес Божков отговори на въпроса „Какво се случи в Дубай?“, като разказва за престоя си в затвора в Абу Даби, както и за дълго обсъжданата бартерна сделка с Обединените арабски емирства, при която България изпрати в емирствата 32 тона храни, а получи в замяна около 3 тона медицински консумативи и 12 тона фурми.

Бизнесменът обясни, че докараните хранителни продукти в Дубай са били купени от една българска фирма, а фурмите за България – от друга. Той обаче се съмнява, че в самолета до емирствата се е превозвало само месо.

„Историята с фурмите беше някаква най-обикновена спекулация на Шиши, може би и на Бойко. Докараха месо, купиха фурми. Месото, пилето и млечни продукти ги купи една българска фирма, фурмите ги купи друга българска фирма да ги върнат обратно. Това е цялата история.

Какво е имало в тези самолети на път за Дубай не мога да кажа. Сделката не е на държавно ниво, това е частна сделка, опитана да се прикрие под формата на междудържавни отношения. И между другото, и скриха министъра Караниколов, все едно е под карантина. Имаше някакви гафове, някакви пари дадени на Пеевски пак от банката, която е под негов контрол, да не отговаря на въпроси, да не го питат, излезе 14 дни в карантина. Интересно защо трябва един министър да идва до Дубай, да кара два самолета с месо. А може би е имало нещо друго в тези самолети освен месото“, заяви Божков и попита това работа на министъра ли е.

Хазартният бос добави, че е „вкаран в процедури“, които трябва да приключи, за да може да се върне в България“. По думите му в момента юридически е невъзможно да се прибере.

Още по темата