Нови зловещи разкрития за екзекуцията на бургаската брокерка Теодора

Нови зловещи разкрития за екзекуцията на бургаската брокерка Теодора

47-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова е била „очистена“ в апартамент на Иван Генадиев Болярски – брат на Елена Болярска и шурей на сочения вече като масов убиец от прокуратурата – Станимир Рагевски, пише „Флагман“.
Още на 16 август сутринта медията посочи дясната страна от балкона на този апартамент, където от около седмица преди това бе прострян стар килим. По това време все още прокуратурата и МВР твърдяха, че не са достигнали до връзка между убийството на 28-годишния Юмер Мехмед и изчезването на Бахлова на 28 октомври м.г.
При претърсването на този имот разследващите от МВР са открили впоследствие доказателства за присъствието тук на жената през последните минути от живота й.
До разтърсващите разкрития, които бяха направени от прокурор Йовита Григорова и директорът на ОДМР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов в петък, се е стигнало след като основният свидетел и очевидно съучастник в двете убийства – готвачът Деян Дичев, е започнал да говори от понеделник следобед след намесата на професионални психолози.
В петък, пред медиите, старши комисар Калоянов каза, че Бахлова е убита в имот, който не е собственост на семейството на Рагевски, достъп до който обаче бизнесменът е имал – явно е разполагал с ключ. Това всъщност е апартаментът на полковник Генади Болярски – важна фигура от Военното контраразузнаване в тоталитарно време, който впоследствие е разделен на две между децата му Иван и Елена.
Години след това, видно и от идентичността на двете входни врати, имотът е поделен на две, а балконът откъм фасадната част има лека метална преграда. Килимът, който ви показахме на 16 август сутринта, е прострян именно в частта на Иван Болярски.
Кадърът е предоставен от източник на Флагман, който твърдеше, че килимът, висящ от балкона на необитаемия апартамент, е изпран ден след ареста на Рагевски – на 10 август. Съпоставено с горния имот, който е реновиран, става ясно, че би трябвало на етажа с килима в по-ранни години да е имало един общ апартамент
Името на юриста говори много в средите на едрия бизнес. Започнал е кариерата си от Бургас. Той бързо печели доверие на високо ниво и така към днешна дата в Търговския регистър е вписал в професионалното си CV участие в Надзорните съвети на 16 акционерни дружества, има партньорства и във фирми, свързани с добиване на екоенергия.
Болярски, като специалист по финанси и право, изпълнява надзорни функции над компании като „Балкантурист Елит“ ЕАД, „Бороспорт“ АД, „Рила Боровец“ АД, „Парадайз бийч“ АД, „Гранд хотел България“ ЕАД, „Хотел Интернационал“ АД, „Гранд хотел Варна“ АД и др.
В четвъртък, 26 август, веднага след като заснехме мястото със заровената част от останките на Бахлова в Гробищния парк, наш репортер влезе във вх. 4 на жилищния блок с двата имота на брата и сестрата Болярски. Прави впечатление, че са претърсвани от органи на МВР по остатъци от хартиени запечатки, каквито се поставят от полицията. Патронът на вратата на адвокат Болярски бе прясно сменен.
По стълбите на 8-етажния блок се качваха и слизаха съседи, които възмутено коментираха, че асансьорът им бил развален заради претоварването му при изнасяне на мебелировката именно от тези два апартамента.
Оказва се, че свидетелят на прокуратурата Деян Дичев, който се разхождаше на свобода до вчера, си е позволил да разтребва в чуждите имоти с ключове, за които явно е разполагал. Флагман смята, че именно той е перачът на килима от балкона на адв. Болярски. Свидетелят на прокуратурата е довел циганска бригада, която е изнесла миналия уикенд всичко от мебелировката на двата апартамента – в това число и бялата битова техника, между която е имало и два хладилника. Оставил е апартаментите на голи стени.
От понеделник следобед обаче полицейският обръч около него започва да се затяга и той трябва да дава обяснения за действията си през всичките седмици след ареста на съратника му Рагевски на 9 август.
Бахлова е била привикана именно в апартамента, за който ви разказваме. Отишла е там с надежда, че ще успее да получи някакви финансови средства, с които да подобри окаяното си състояние. Дотук разследващите мълчат какво би могло да има в раничката й, с която тя се е придвижвала в таксито.
Според „Флагман“ вътре е бил лаптопът с цялата информация по движението на финансовите потоци и имотите, които тя е притежавала, прехвърляла или загубила през годините докато е била в съдружие със Станимир Рагевски и Ангел Костадинов, чиято бивша съпруга Ваня Радиева към настоящия момент е защитник на обвиняемия в убийството и има достъп до голямата част от събраните материали.
След разстрела, тялото на Бахлова е било нарязано по същия начин, както и тялото на Юмер Мехмед. После частите са били потопени в бидон с разреден разтвор от сярна киселина. Престояли са там три месеца. През февруари бидонът е преместен в малък търговски обект, който не е бил експлоатиран, ключ за който са имали Рагевски и Дичев.
Остава загадка обаче дали в бидона първоначално е била потопена и главата на 47-годишната жена, по чиито череп лесно може да се установи дупката от куршума. Главата и долните й крайници все още липсват.
Мистериозно е къде към настоящия момент е тази важна част от тялото на Теодора Бахлова, както и кому е нужен целият десен крак на Юмер Мехмед, който и засега остава неоткрит.
Важна стъпка за напредъка на разследването обаче е признанието на Дичев за укрития от него незаконен пистолет, с който засега се смята, че са извършени и двата разстрела. Оръжието е било „съхранявано“ в аспирацията на стопанисваното от него заведение в Дома на народната армия.
В това видео са последните 200 метра, извървени от Теодора Бахлова, преди да срещне смъртта. Основното предположение като място на покушението беше именно някогашният имот на полк. Генади Болярски./БЛИЦ.БГ

Още по темата