Иван Гешев: Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди

Иван Гешев: Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди

„Митът за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор рухна с решението на Конституционния съд. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Ямбол, където отиде след разбиването на голяма нарколаборатория.
„Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват”, подчерта Гешев.
„Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще”, заяви Гешев.
Според него спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция.
Относно решението на Конституционния съд за това дали президентът и вицепрезидентът могат да бъдат разследвани, главният прокурор каза, че тези решения не се коментират, а изпълняват.
„Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение отговаря на всички наши въпроси, дава възможност прокуратурата да си свърши работата. Прокуратурата е спазила законите и продължава да ги спазва”, каза Гешев.
Относно атаките на политици срещу него като главен прокурор, Иван Гешев подчерта: „Моята цел е българските граждани чрез правосъдие да получат справедливост. Аз знам, че имам врагове, знам, че от тези, които засегнах с работата си, ще има реакция“.
По-рано в Ямбол там бе разкрита голяма нарколаборатория, както писахме вече./Новините БГ

Още по темата