Борисов: Най-колегиално моля Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност

Борисов: Най-колегиално моля Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност

„Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.
„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента.
Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, каза още Борисов.
„Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори. С удоволствие ще се явим и на такива.
Но да допуснем какъв е ефектът от това – освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла“, добави премиерът.
„Тези, които са анти-ГЕРБ, имат прекрасна възможност да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означават, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това, мили опоненти, ще се върне в обратен знак на изборите”, категоричен бе той.
„Ние, като политически субекти, дадохме възможно най-добър резултат- пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%“, посочи Борисов.
„Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност.
Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам“, допълни той.
„Искам бизнесът да се чувства спокоен, а той може да е такъв само когато има парламент и правителство, които работят. Партията се представи прекрасно. След толкова години управление, ние отново сме първа политическа сила. Партиите, които бяха в опозиция, не стига, че не вдигнаха, те се сринаха. Това направиха.
ГЕРБ когато се яви на избори получи милион и 600 гласа. Слави, когато се яви, получи 500 и нещо хиляди гласоподаватели. Благодаря ви за работата, която сте свършили”, каза още премиерът.
„Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, защото се наслушах на анализатори, които обясняват какво мисля аз и вие и какво би могло да стане. Ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Въобще не ни е страх, партията е в прекрасна форма. Ето ви решение – нали всички говорихте за Велико народно събрание и мажоритарни избори.
Събира се това събрание сега, гласуваме свикване на Велико народно събрание, нека Радев да внесе неговия проект за Конституция, това събрание да го реши. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми, защото там всички са можоритарни гласове и започваме начисто. Това са вариантите, които политиците трябва да разгледат”, посочи Бойко Борисов.
„Много е лесно да протестираш, но някой трябва да работи. Сега е техният ред. Заради нашите избиратели сме длъжни да предложим вариант. От заявките, които чувам надали ще стане, но след това да се съберат и да си направят правителство.
Тогава, само след няколко месеца, хората ще сложат на везната. Това сме го гледали при Орешарски, сега ще го гледаме в по-лош вариант. Нека съм лош пророк, нека е обратното. Нека се стегнат, пожелавам им успех. За мен е важно България да има стабилно управление“, категоричен бе той. /Dariknews.bg

Още по темата