Димитър Пенев: Животът ми е към края си, време е да вляза в политиката

Димитър Пенев: Животът ми е към края си, време е да вляза в политиката


Ако друга партия ме беше поканила, пак щях да приема. Животът ми е към края, време е да опитам малко от политиката, заяви  пред Нова телевизия футболната легенда Димитър Пенев  в коментари за решението му да участва в изборите.

Най-успешният български треньор, класирал националния отбор на четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 година, е шести в 23-ти и 25-ти многомандатни избирателни райони (МИР) в София. Петър Жеков е девети в листата на „Воля“ и НФСБ“ в 24 МИР – София.

„Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко „земетресение” между собственици на клубове заради решението ми. Питаха ме защо влизам в листите на ВОЛЯ и НФСБ. Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха”, поясни той.

Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. Вчера бе потвърдено и включването на Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

„Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му“, поясни Димитър Пенев.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви миналата седмица, че коалицията между неговата партия и НФСБ, към която  и БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев, ще е трета политическа сила след изборите на 4 април

„Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките“, коментира той.

 Към момента се знае още, че Веселин Марешки ще води листата на новата коалиция във Варна, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов – в Бургас.

Още по темата