Citroen показа мъника C1 (Видео)

Citroen показа мъника C1 (Видео)


Компанията Citroen разкри подробности за новото поколение на компактния си модел C1. Официалната премиера на автомобила ще се състои в Женева след седмица, където трябва да видим и мъниците Peugeot 108 (идентичен като технология с C1) и новата генерация на Toyota Aygo.


Малкият Citroen C1 демонстрира доста емоционална външност, като особено впечатление прави агресивната предна част. Както подобава на един подчертано градски автомобил C1 е с много компактни размери – 3.46м. дължина и 1.62м. широчина, като радиусът на завой е едва 4.8 метра. Хечбекът ще се предлага с 3 и 5 врати, както и във версия Airscape с отварящ се покрив.


От Citroen все още не разкриват с какви задвижващи агрегати ще се предлага тежащия 840кг. C1. По всяка вероятност те ще са 3-цилиндрови бензинови и дизелови, идентични с тези в Peugeot 108. По отношение на оборудването малкият Citroen ще предлага камера за заден ход, безключов достъп, стартиране със Start/Stop бутон и множество електронни асистенти. От френската компания обещават и богати възможности за персонализация на возилото включващи богат избор от цветове и цветови комбинации за интериора и екстериора.

ВИДЕО


  
Още по темата